9 Aralık 2013 Pazartesi

Sedef Hastalığının Doğal Tedavisi



Bitkisel Sedef Tedavisi


Sedef hastalığı karşısında tıp çaresiz kaldıkça insanlar alternatif sedef tedavilerine yönelmiştir. Çeşitli otlar ve yağlarla yapılan bu bakımlar olumlu sonuçlar vermektedir. Ancak peşinen uyaralım ki sedef hastalığını tedavi ettiğini söyleyen şarlatanlara veya sedef kremi, şampuanı sabunu gibi ürünlere inanıp yüksek miktarlarda para vermeyiniz. 

Bu tarz ürünler ve şarlatanlıklar bazı uyanıkların para kazanmak için yaptıkları, insanların hastalıklarını kullanarak ahlaksızca kandırdıkları şeylerdir. Ayrıca internettteki çoğu bilgi ciddi anlamda gerçek değildir, çoğu birbirinin aynısı olan bu bilgiler kes kopyala yapıştır yöntemiyle üretilmiş bilgiler olup itibar edilmemelidir. Sedef gibi bir rahatsızlığınız varsa bu konuda doktorlardan yardım isteyebilirsiniz.

Sedef Kürü

Sedef hastalığının tedavisi için birçok kürden yararlanılmaktadır. Bu kürlerin çoğu özellikle deri problemleri için yararlı olmaktadır. Sedef için tarifini vereceğimiz bu kür aynı zamanda, saç dökülmesine, egzamaya ve kurdeşene de iyi gelmektedir. 

  • Shea Butter 100gr 
  • Skualen 10ml 
  • B5 Vitamini 10ml 
  • E Vitamini 10ml 
  • %20 Laktik Asit Çözeltisi

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:


Ortalama büyüklükteki bir kaba, benmari yönteminde eritilmek üzere skualen, shea butter, b ve e vitaminleri konulur ve birbirlerinin içine geçmesi sağlanır. Ortaya çıkan karışımı, daha önceden hijyenik bakımlarını yaptığınız bölgeye sürebilirsiniz. Vücudun nem oranını dengeleyip, düzenleyeceğinden sedef hastalığı için de yararlı olacaktır.

Sedef lekelerinin ortaya çıktığı yerleri temizlemek için yüzde 20 oranındaki laktik asit çözeltisi kullanımı önerilir. Bu asit lekelerin belirdiği yelrere pamuk vasıtasıyla sürülerek 10 dakika beklemesi sağlanır. Bol su ile yıkanan bölge kür uygulamasına böylece hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder